Üçe katlanabilir ilk telefon Huawei’den gelebilir!

Huawei, katlanabilir akıllı telefon sektöründe öncü olmak için çalışmalarına hız kattı. Şirket, üç kez katlanabilir ekrana sahip bir model üzerinde çalışıyor. İddialara göre Huawei, üçe katlanabilir ilk telefonun seri üretiminde önemli aşamalar kaydetti.

Huawei, üçe katlanabilir ilk telefon için çalışıyor

Ice Universe’in son iddialarına göre Huawei; üçe katlanabilir akıllı telefonu piyasaya sürerek bu alanda öncü olmak istiyor. Katlanabilir ekran konusunda Samsung ile büyük yarış halinde olan şirket, üç kez katlanabilir ekranları test ediyor.

Sosyal medyada ortaya çıkan iddialara göre Huawei, katlanabilir ekran teknolojisinde rekabete öncülük etmek istiyor. Bu kapsamda diğer markaların hala katlanabilir cihazların dayanıklılığını ve inceliğini geliştirmek için çalışmasına karşı çıkıyor. Üç kez katlanabilen ekran sayesinde akıllı telefon dünyasına fark getirebileceğine inanıyor.

Şu anda katlanabilir pazarın en büyük oyuncusu olan Samsung, katlanabilir ekranları daha ince hale getirmek için çalışıyor. Huawei’nin en yeni Mate X2 modeli ise katlandığında 11,1 mm kalınlığa ulaşıyor. Rakiplerine göre daha ince olduğu için Huawei de bunu avantaja çevirmek istiyor.

Üçe katlanabilir cihaz için şirket içi çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ancak birden fazla menteşeli bir katlama deneyiminin kullanıcılar açısından ne kadar verimli olacağı tartışma konusu. Akıllı telefonun ne zaman gerçeğe dönüşeceği de bilinmiyor.

Her ne kadar Huawei için işler yolunda gidiyor gibi görünse de, şirketin başarısının globalde henüz bir karşılığı yok gibi görünüyor. HarmonyOS’un kullanımı şu an büyük ölçüde Çin pazarı ile sınırlı ve yeni dönemde özellikle Avrupa pazarında kabul görüp görmeyeceği şimdilik belirsiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir