Netahyahu’nun tutuklanması için tavsiye veren heyette Amal Clooney de var

Ünlü Hollywood yıldızı George Clooney’in avukat eşi Amal Clooney, dün yaptığı açıklamada Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan’a tutuklama başvurusu önerisinde bulunan uluslararası hukuk uzmanlarından oluşan bir panelde yer aldığını belirtti.

DHA’nın haberine göre insan hakları alanında avukatlık yapan Amal Clooney, UCM Savcısı’nın, yaklaşık 4 ay önce İsrail ve Gazze’de savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlara ilişkin kanıtların değerlendirilmesinde kendisine yardımcı olmasını istediğini ifade etti. Clooney daha sonra uluslararası hukuk uzmanlarından oluşan bir panele katıldığını, kapsamlı bir delil incelemesi ve hukuki analiz süreci başlattıklarını söyledi.

Clooney, paneldeki diğer uzmanlarla birlikte UCM Başsavcısı Khan’a ‘tutuklama emri başvurusu’ yapmasını tavsiye etmeyi oybirliğiyle kabul ettiklerini vurguladı. Clooney, “Bu panelde hukukun üstünlüğüne ve sivillerin yaşamının korunması gerektiğine inandığım için görev yaptım. Savaşta sivilleri koruyan yasa, 100 yılı aşkın bir süre önce geliştirildi ve çatışmanın nedenleri ne olursa olsun dünyanın her ülkesinde geçerli. Bir insan hakları avukatı olarak bir çocuğun hayatının diğerininkinden daha az değerli olduğunu asla kabul etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir