Microsoft, yazılım krizinden etkilenen cihaz sayısını açıkladı

Microsoft, siber güvenlik hizmeti sağlayıcısı CrowdStrike’ın yayımladığı bir güncelleme küresel ölçekte büyük bir yazılım sorununa yol açmıştı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 18 Temmuz’da yayımlanan bu güncelleme, tahminlere göre 8,5 milyon Windows cihazını etkiledi. Olayın, Microsoft’un kendi yazılımından değil, CrowdStrike’ın güncellemesinden kaynaklandığı vurgulandı.

Microsoft’un açıklamasında, sorunla ilgili bilgilerin toplandığı ve çözüm süreçlerinin hızlandırılması için sürekli iletişimde olunduğu belirtildi. CrowdStrike’ın yayımladığı güncellemenin başlangıçta bilgi teknolojileri sistemlerinde ciddi etkiler yarattığı ifade edilirken, bu durumun Microsoft’un ekosistemini de olumsuz etkilediği kaydedildi.

Şirket, bu tür sorunların genellikle yazılım güncellemeleriyle sınırlı olduğuna, ancak CrowdStrike gibi büyük bir olayın nadir gerçekleştiğine dikkat çekti.

Etkilenen Windows cihazlarının tüm Windows makinelerinin yüzde birinden azını kapsadığı tahmin edilse de, sorunun geniş ekonomik ve toplumsal etkiler yarattığı belirtiliyor.

Açıklamada, CrowdStrike’ın birçok kritik hizmeti yürüten kuruluşlar tarafından kullanılması, bu olayın geniş bir etki alanına sahip olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Microsoft, olayın küresel bulut sağlayıcıları, yazılım platformları, güvenlik ve diğer yazılım sağlayıcıları ile müşteriler arasındaki bağlılık ve etkileşimi gözler önüne serdiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir