İspanya Başbakanı Sanchez, Netanyahu’yla görüştü! Tepki çeken sözler

Siyonist işgalciler, topraklarını gasp ettikleri Filistinlilere ölüm kusuyor. İsrail ordusu, gün boyunca, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine savaş uçakları ve topçu ateşiyle saldırılarına devam etti. İsrail soykırımının 16. gününde Filistinli şehit sayısı 5 bine yaklaştı.

Batıysa, büyük savaş suçları işleyen İsrail’e desteğini sürdürüyor. Son olarak İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, İsrailli mevkidaşı Netenyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

GAZZE’DEKİ SİVİLLERE CILIZ DESTEK

Kurbanların aileleriyle dayanışma içinde olduğunu belirten Sanchez, rehinelerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması gerektiğini vurgulayarak, tüm sivillerin korunması, Gazze halkına yeterli ve sürekli insani yardımın ulaştırılması konusundaki “derin endişelerini” iletti.

Sanchez, “Bunun için insani bir ateşkes gerekmektedir. Çatışmanın bölgesel olarak tırmanmasını önlemek için bu gereklidir. Barışa ulaşmak için iki devletli çözüme, İsrail ve Filistin’in barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasına dayanan kesin bir çözüme yönelmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir