E-ticarete milyarlık kıyak

Kaynak yokluğunu gerekçe göstererek emekli ve asgari ücretliyi mağdur eden iktidar, sıra şirketlere gelince kesenin ağzını ardına kadar açıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vergi paketi görüşülürken sürpriz bir önergeyle deniz ve havalimanı şirketlerine 3.8 milyar liralık vergi kıyağı sağlayan iktidarın, şimdi de e-ticaret şirketlerinin devlete ödeyeceği onlarca milyarlık lisans ücretini silmeye hazırlandığı belirtildi. Şirketlere yönelik yeni kıyağın, AKP milletvekillerinin Meclis’e sunduğu ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ ile gerçekleştirileceği ifade edildi.

BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda bugün görüşülecek teklifin 11’inci maddesi ile internetten yurt dışı satışları ile teşvik belgesi alınarak gerçekleştirilen yatırım harcamalarının toplamının iki katı, bu şirketlerin devlete
ödeyeceği lisans ücretinden indirilecek. İndirimden yararlanacak şirkette pazarın yüzde 20’sini aşmamış olma şartı aranacak. Teklifteki 12’nci maddeyle de lisans kıyağı 2024’te 4 kat, 2025’te 3 kat uygulanarak şirketlerin ödeyeceği onlarca milyarlık lisans parası silinecek. 2024 yılı için sağlanan indirimde yüzde 20’lik şart da aranmayacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir