Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balık Yemenin Faydaları

Balık, beyin ve göz gelişimi için gerekli olan omega-3 yağ asitlerinde yüksektir. Hamile ve emziren kadınlar için omega-3 alımı önemlidir ancak yüksek cıva içeren balıklardan kaçınmak önerilir.

Balık tüketimi, yaşlı yetişkinlerde zihinsel düşüşün azalmasına yardımcı olabilir. Düzenli olarak balık yiyen kişilerde beyin merkezlerinde hafızayı ve duyguyu kontrol eden gri madde daha fazladır.

Bu besin kaynağı ayrıca omega-3 yağ asitleri ve D vitamini içerir. Omega-3 yağ asitleri depresyonla mücadelede etkili olabilir.

Ayrıca balık tüketiminin tip 1 diyabet riskini azalttığı ve diğer bazı otoimmün rahatsızlıklarla ilişkilendirildiği bilinmektedir.

Araştırmalar, daha fazla balık tüketen çocukların astım riskinin daha düşük olduğunu göstermektedir. Görme bozukluğu ve körlüğün önde gelen nedeni olan AMD riski de balık tüketimiyle azaltılabilir.

Haftada en az bir porsiyon balık tüketmek, kalp krizi ve felç riskini azaltabilir. Balık, sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir.

Related Posts

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Kene mi yoksa sinek mi ısırdı? İz yuvarlaksa dikkat, anında belli ediyor

Doğada vakit geçirmeyi sevenler, piknik tutkunları ya da tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için kene ve sinek ısırıkları arasındaki farkı bilmek hayati önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında artan kene vakaları, hem insanlar hem de evcil hayvanlar için ciddi sağlık riskleri oluşturuyor. Peki, bir ısırıkla karşılaştığınızda bunun sinek mi yoksa kene mi olduğunu nasıl anlarsınız?

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme önerileri

Yaşla birlikte gelen tehlike! Bu 5 sinyal beyninizin yardım çığlığı olabilir

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Bel ve sırt ağrınızın altında yatan gizli tehlike

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özcan Kaya, 40 dereceyi geçen skolyoz vakalarının yalnızca estetik değil, aynı zamanda solunum fonksiyonları ve iç organ sağlığı açısından da ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Erken teşhis ve gerektiğinde cerrahi müdahale, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.